На протезування за кордон евакуювали жінку, яка отримала важкі поранення під час обстрілу Лиману

На протезування за кордон евакуювали жінку, яка отримала важкі поранення під час обстрілу Лиману

Фото
Укрінформ
На Донеччині внаслідок влучання російської ракети в квартиру 35-річної мешканки Лиману жінка втратила руку, ногу та ненароджену дитину. Нині її евакуювали зі Львова за кордон для протезування.

Про це повідомили у пресслужбі Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«35-річну поранену Катерину ледь вдалося врятувати з-під уламків. 1 травня росіяни почали обстрілювати Лиман, де проживала сім’я Герман: Катерина, її чоловік Костянтин та 6-річний син Дамір. Зненацька пролунав вибух: снаряд влучив просто у їхню квартиру. На щастя, чоловік Катерини не постраждав і зміг винести поранену дружину. Рятувальники одразу повезли жінку до лікарні у Слов’янськ. У неї важкі травми: осколки в животі, поранені руки та ноги, велика втрата крові. Стан важкий. Руку та ногу довелося ампутувати. До останнього медики боролися й за життя 12-тижневої дитинки, яку так і не вдалося врятувати», - розповіли в медзакладі історію жінки.

Внаслідок ворожого обстрілу жінка з Лиману втратила руку, ногу та дитину, що носила під серцем / Фото: надала пресслужба Першого ТМО Львова

Далі, як зазначили в лікарні, зі Слов’янська Катерину перевезли до Дніпра, а через деякий час в Київ, потім - у Львів. Зараз жінка евакуювали за кордон для протезування та подальшої реабілітації.

«Катерина каже, що зараз її головне завдання – це пройти швидше лікування та повернутися в Україну, адже восени хоче вести синочка до школи у перший клас», - додали у пресслужбі.

Читайте також: На Закарпатті стартував проєкт із безкоштовного протезування дітей, які втратили кінцівки через війну

Як повідомляв Укрінформ, за час повномасштабної війни до лікарень Львова евакуювали понад дві тисячі поранених українців, які стали жертвами російської агресії. Тут, у віддалених від прифронтової зони лікарнях, вони отримують подальше лікування і реабілітацію, а потребуючих відправляють за кордон.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-