У Маріуполі за день лікарні приймають не більше 1,6% від всіх городян - радник мера

У Маріуполі за день лікарні приймають не більше 1,6% від всіх городян - радник мера

Укрінформ
У захопленому Маріуполі наразі протягом дня лікарні приймають не більше 1,6% від всіх жителів міста, що залишаються в ньому.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Всі лікарні Маріупольського району (включаючи Маріуполь) та Воловаха забезпечують максимальний прийом паціентів на рівні 3 тис. осіб. На всій території мешкають не менш 180 тис. осіб. Тобто, протягом одного дня лікарні приймають не більше 1,6% від всіх мешканців», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що у підсумку, для того, щоб всі мешканці цих недавно окупованих територій Донецької області хоча б один раз потрапили на консультацію до лікаря, потрібно не менш 62 днів.

Читайте також: У Маріуполі знову увімкнули воду, але вона розлилася вулицями

«Все, що треба знати про якість медичних послуг, доступність ліків та суспільне здоров’я при окупаційній владі», - підсумував радник мера.

Як повідомлялося, агресія рф спричинила у Маріуполі масштабну гуманітарну катастрофу. Місто сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у Маріуполі загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються майже 150 тисяч жителів.

Читайте також: «Трудова повинність»: росіяни змушують працювати жителів Маріуполя за воду

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-