«Трудова повинність»: росіяни змушують працювати жителів Маріуполя за воду

«Трудова повинність»: росіяни змушують працювати жителів Маріуполя за воду

Фото
Укрінформ
У захопленому Маріуполі російські загарбники змушують мешканців міста працювати за доступ до питної води. 

Про це повідомила у Телеграмі Маріупольська міська рада з посиланням на міського голову Вадима Бойченка, передає Укрінформ.

«Жителі, які й досі залишаються в місті, скаржаться на гостру нестачу води та їжі. В декількох точках міста встановлено ємності з питною водою. Але доступ до неї надають після відбуття трудової повинності. Здебільшого людей залучають до розчищення міста від сміття, завалів та трупів», - заявив мер.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Він нагадав, що з березня в Маріуполі відсутнє централізоване водопостачання, світло та газ. Стабільне продовольче забезпечення містян досі теж не налагоджене, констатував Бойченко.

Читайте також: На руїнах маріупольського Драмтеатру пушилін проводить «екскурсію» губернатору петербурга

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються майже 150 тисяч жителів.

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Читайте також: Загарбники у Маріуполі піаряться на роздачі ліків

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-