російські війська на півдні України викрадають людей, перевдягнувшись в однострій ЗСУ

російські війська на півдні України викрадають людей, перевдягнувшись в однострій ЗСУ

Укрінформ
російські військові влаштовують провокації з перевдяганням в однострій ЗСУ в тимчасово окупованих населених пунктах півдня України, хапають і вивозять в невідомому напрямку жителів, які погоджуються їм допомагати, вважаючи українськими солдатами.

Про це повідомляє у Фейсбуці речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, передає Укрінформ.

«Чергові провокації з перевдяганням рашисти влаштовують в окупованих населених пунктах. Врядившись у однострій Збройних сил України, вони ходять по домівках жителів сіл Херсонщини та розпитують, де зараз позиції росіян. Тих, хто довірливо починає розповідати, думаючи, що своїм допомагає, хапають і вивозять в невідомому напрямку без пояснень і зв’язку», - зазначив Назаров.

Віроломству й застосуванню заборонених методів і форм ведення війни ганебною армією світу немає меж, констатував він.

Крім того, загарбники також намагаються хитрощами з оформленням мобільних карт кримського оператора виманити у громадян їх паспортні дані для фальшування запланованого майбутнього псевдореферендуму.

Читайте також: Ворог створив на Зміїному плацдарм для можливого десантування

Речник ОК «Південь» зауважив, що склад корабельного угруповання ворожих сил в Чорному морі не зазнав змін. А от ворожі міни море продовжує виносити до берегів Одещини. Вже четверту морську міну за дві доби виявлено неподалік одного з пляжів області. Фахівцями корабельної підривної команди Військово-Морських сил підривають їх просто в морі - на безпечній відстані від берега.

Як повідомлялося, кораблі рф продовжують блокувати судноплавство в Чорному морі, а також активізували свої дії навколо острова Зміїний, тримаючи напоготові до ракетного удару два фрегати, споряджені крилатими ракетами типу «Калібр».

За словами Назарова, розташування ворогом на Зміїному зенітних ракетно-гарматних комплексів, реактивних систем залпового вогню, в тому числі модернізованих, та станцій радіоелектронної боротьби свідчить про намір захистити від нашого ураження рашистські кораблі та про загрозу застосування озброєння по узбережжю Одещини.

Читайте також: На Одещині розраховують, що кількість російських обстрілів зменшиться завдяки німецькій ППО

Як повідомлялося, напередодні корабельне угруповання ворожих сил відправило три великі десантні кораблі на ремонт до кримських пунктів базування, але продовжує наявними силами утримувати блокаду портів та судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. Загроза ракетних ударів з моря по території України зберігається на високому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-