На Одещині розраховують, що кількість російських обстрілів зменшиться завдяки німецькій ППО

На Одещині розраховують, що кількість російських обстрілів зменшиться завдяки німецькій ППО

Укрінформ
Посилити протиповітряну оборону Одещини вдасться завдяки поставкам ЗСУ німецького зенітного ракетного комплексу IRIS-T.

Про це повідомив у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Прильотів російських ракет і снарядів на Одесу та область стане, сподіваюсь, менше... Оскільки уряд Німеччини, як оголосив канцлер Олаф Шольц, вирішив надати ЗСУ сучасну систему протиповітряної оборони (зенітні ракетні комплекси IRIS-T – ред.)», - зазначив Братчук.

Комплекс IRIS-T здатний ефективно вражати повітряні цілі ворога в зоні радіусом 40 км і на висоті 20 км, а також фіксувати здалеку атаки бойових літаків, вертольотів, крилатих ракет, снарядів реактивної артилерії, безпілотників тощо.

Читайте також: Німеччина надасть Україні системи ППО і розгляне можливість постачання РСЗВ – Шольц

Як повідомлялося, російські війська розмістилистаном на 1 червня на острові Зміїний модернізовані зенітні ракетні комплекси, станції радіоелектронної боротьби та інше озброєння, що може забезпечити вогневе прикриття можливого десантування ворожих ДРГ чи масовані обстріли узбережжя Одещини.

За словами, речника оперативного командування «Південь» Владислава Назарова, поки що ознак підготовки десантної операції немає, однак можливі «спроби підходів та висадки ДРГ на берег чи в гирло Дунаю, або демонстративний обстріл прибережних районів».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-