У Крим колонами вивозять скуплену за безцінь на Херсонщині агропродукцію – голова ОВА

У Крим колонами вивозять скуплену за безцінь на Херсонщині агропродукцію – голова ОВА

Укрінформ
З окупованої Херсонщини щодня колони фур вивозять до Криму сільгосппродукцію, скуплену у місцевих аграріїв за безцінь, відбувається цинічне обкрадання фермерів.

Про це голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«У нас є інсайдерська інформація, що щодня близько 700 фур – колона може стояти на контрольно-пропускних пунктах… везуть все те, що родить Херсонщина, аграрний край… вивозиться на територію тимчасово окупованого Криму… Відбувається пограбування Херсонської області», – розповів Лагута. .

За його словами, йдеться про цинічне обкрадання, оскільки «ділки» з Криму скуповують продукцію у херсонських аграріїв практично за безцінь.

Фермери йдуть на це, щоб хоч якось виживати не лише самим, від них залежать трудові колективи, населені пункти області.

Читайте також: На Херсонщині без українського зв'язку виникли проблеми з базовими виплатами

Як повідомляв Укрінформ, у Каховці на Херсонщині російські загарбники змушують фермерів підписувати заяви на здійснення сільськогосподарської діяльності для отримання дозволу на полив полів.

На Херсонщині аграріїв змушують продавати овочі у Крим за копійки.

Фермерам на захопленій Херсонщині ворог погрожує "націоналізацією", якщо вони не отримають дозвіл від "влади" і не сплачуватимуть "податки" незрозуміло куди.

Фермери працюють в умовах тиску з боку російських загарбників, у сільгоспвиробників забирають техніку, поля заміновані. Ворог вивозить із Херсонщини зернові.

На Херсонщині російські загарбники дозволили фермерам сіяти лише зерно та соняшник і вимагають, щоб фермери погоджувалися безкоштовно віддавати 70% майбутнього врожаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-