На Херсонщині без українського зв'язку виникли проблеми з базовими виплатами

На Херсонщині без українського зв'язку виникли проблеми з базовими виплатами

Укрінформ
На Херсонщині, де загарбники відключили український мобільний зв'язок та інтернет, виникли проблеми з базовими виплатами – зарплатами бюджетникам, соціальними виплатами.

Про це керівник Херсонської ОВА Геннадій Лагута сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Робота електронних ключів, банкінг, виплата всіх базових нарахувань… Наразі зв'язку немає, і, як кажуть фахівці спецзв'язку, поки що вирішити її (проблему – ред.) неможливо. Але ми працюємо і щось придумаємо, щоб ми могли виконувати ті функції, які навіть на ось такому віддаленому управлінні областю ми робили… найголовніше - виплати», - сказав Лагута.

У Херсоні є інтернет через провайдера SkyNET, оптоволокно окупанти протягли з Криму, розповів Лагута.

Читайте також: У Каховці тимчасово заблоковані виплати освітянам і працівникам виконкому

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області 30 травня зник інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що найближчим часом відновити зв'язок у Херсонській області, швидше за все, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під контролем окупаційного режиму та російських військових.

За словами керівника ОВА, робота з відновлення мобільного зв'язку та інтернету українських операторів проводиться. Зараз зв'язок з більшістю тергромад встановити не вдається.

Через відсутність мобільного зв'язку на Херсонщині область може втратити можливість користуватися банкінгом, про це заявив голова обласної ради Олександр Самойленко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-