У Каховці тимчасово заблоковані виплати освітянам і працівникам виконкому

У Каховці тимчасово заблоковані виплати освітянам і працівникам виконкому

Оновлено
Укрінформ
На Херсонщині у Каховці тимчасово заблоковані виплати освітянам і працівникам виконкому, бо вся бухгалтерська документація опинилась в руках окупаційної влади.

Про це у Фейсбуці написав депутат облради, радник голови ОВА Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«З учорашнього дня всі виплати заробітних плат освітянам і працівникам виконкому по Каховці тимчасово заблоковані», - повідомив Хлань.

За його словами, причиною є те, що вся бухгалтерська документація опинилась у руках загарбницької влади.

Самопроголошений «мер» Філіпчук і його команда колаборантів хотіли цим скористатись: «зекономити» на освітянах, які відмовились співпрацювати з окупаційною владою. У таких заробітну плату забрати, а тим, хто зрадили Україну, - нарахувати у вигляді премій.

Саме для того, щоб загарбники не змогли розпоряджатись українськими бюджетними коштами, Херсонська ОВА заблокувала виплати.

Хлань запевнив, що питання вирішується.

Читайте також: Херсонщина може втратити можливість користуватися мобільним банкінгом

Своєю чергою міський голова Каховки Віталій Немерець, коментуючи виданню «Мост» ситуацію з виплатами зарплати освітянам та працівникам виконкому, заявив: «Там усе складно, намагаємося вирішувати».

Щодо закидів стосовно того, що бухгалтерська документація опинилася в руках загарбників через його недбалість, міський голова сказав, що «це все перекручено». «Навіщо це робиться, окрім якоїсь політичної складової, я не знаю. Наш бухгалтер справді залишився у Каховці, але про співпрацю з окупантами не йдеться», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, уся бухгалтерська документація Каховської міськради опинилася в руках колаборанта.

В ОВА 19 травня заявили, що соціальні виплати по Херсонщині розблоковано. 27 травня голова ОВА повідомив, що на Херсонщині залишилася проблема з державними базовими виплатами по Генічеській територіальній громаді. Це пов'язано зі швидким захопленням цієї громади, яка межує з тимчасово окупованим Кримом, із втратою керівництвом громади електронних ключів. ОВА обіцяє, що у першій декаді червня будуть закриті всі виплати на цій території. Також є «точкові питання» в області з виплатами інтернатам, оскільки існує проблема з виплатами саме з обласного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-