Херсонщина може втратити можливість користуватися мобільним банкінгом

Херсонщина може втратити можливість користуватися мобільним банкінгом

Укрінформ
Через відсутність мобільного зв'язку на Херсонщині область може втратити можливість користуватися банкінгом. 

Як передає Укрінформ, про це Суспільному розповів голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

"Ще одна проблема на Херсонщині, що ми можемо втратити користування мобільним банкінгом. Як відомо, ворог вживає будь-яких заходів для того, щоб мінімізувати спілкування Херсонщини з Україною. Тому блокуються можливості телефонних операторів, блокується можливість надання інформації за допомогою мобільного інтернету. І тому можливе виникнення проблем із мобільним банкінгом", - сказав Самойленко

Втім, за його словами, це не вплине на роботу банківської системи.

"Банківська система України працює, вся карткова система працює, і можливості банкінгу не впливають на відсутність або наявність зв'язку. Йдеться тільки про мобільний банкінг", - пояснив чиновник.

Читайте також: Держдеп вказує на плани росії створити «ХНР» або анексувати Херсонщину

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині 30 травня зник інтернет і мобільний зв'язок від українських операторів. Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила, що внаслідок дій загарбників жителі регіону залишилися без українського мобільного зв’язку та доступу до інтернету, а також без можливості здійснити національні та міжнародні дзвінки, використовуючи стаціонарні телефони.

У Держспецзв'язку зауважили, що найближчим часом відновити зв’язок на Херсонщині, швидше за все, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під повним контролем окупаційного режиму та російських військових.

У Херсонській ОВА закликають мешканців області не надавати паспортних даних для придбання сім-карт російських операторів мобільного зв’язку. Херсонські колаборанти заговорили про перехід на російську банківську систему.

Зв'язок у Херсоні зникав з вини ворога і раніше. Востаннє, 30 квітня, російські загарбники пошкодили мережі українських мобільних операторів – жителі Херсонщини кілька днів не могли зв'язатися з рідними та близькими.

Фото: ДПА.cv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-