У Харкові з вишу відрахували студентку за співпрацю з окупантами Маріуполя

У Харкові з вишу відрахували студентку за співпрацю з окупантами Маріуполя

Укрінформ
Із Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого (Харків) відрахували Аміну Афанасьєву, яку роспропаганда представляє «керівником громадської приймальні» в захопленому Маріуполі.

Про це повідомила в Фейсбуці пресслужба Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, передає Укрінформ.

«Колектив університету – це багатотисячна спільнота, студентів і викладачів, науковців і юристів-практиків, ми всі різні у своїх поглядах на багато речей, але єдині в одному – в нашому колективі немає місця колаборантам та зрадникам, які обрали сторону окупанта. І на подібні прояви реагуємо невідкладно. Відповідно до наказу ректора №192-С від 27.05.2022 Афанасьєва Аміна Віталіївна була відрахована з університету», - повідомили в виші.

В університеті додали, що правову оцінку дій ексстудентки мають дати відповідні правоохоронні органи.

Пропагандистські медіа рф поширили відео, в якому Афанасьєву представляють «керівником громадської приймальні руху «донецька республіка», яка працює в тимчасово захопленому Маріуполі.

Читайте також: На Харківщині у держзраді підозрюють вісьмох посадовців та сімох поліцейських

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйновано внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються майже 150 тисяч жителів.

Маріуполь знаходиться на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-