У Генічеську колаборанти готуються до туристичного сезону

У Генічеську колаборанти готуються до туристичного сезону

Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Генічеську Херсонської області самопроголошена “влада” готується провести туристичний сезон.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

“Озброєні російські військовослужбовці вдерлися до приватних баз відпочинку “Білий Лебідь” та “Arabatka.club” в селі Генічеська Гірка на Арабатській Стрілці. Окупанти заборонили місцевим охоронцям впускати до баз людей, погрожуючи тим, що “вже найближчим часом ці території стануть російською власністю”, - заявила Денісова.

Самі ж росіяни у військовій формі виставляють на своїх сторінках у соціальних мережах пости про те, як вони гріються під сонцем на березі Азовського моря.

За словами Денісової, Арабатська Стрілка межує з тимчасово окупованим Кримським півостровом, який агресор використовує як військову базу для нападу на материкову частину України.

Тому існує загроза, що випущені з Криму винищувачі, військові гелікоптери, ракети будуть наражати на небезпеку “відпочивальників”, підкреслила омбудсман.

Читайте також: росія не може знайти на Херсонщині достатньо колаборантів – експерт

“Своїми діями рф грубо порушує Резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо мілітаризації тимчасово окупованого півострова, IV Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни, Європейську конвенцію з прав людини”. - заявила вона.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення російської федерації в Україну врахувати ці факти порушень прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області на Арабатській Стрілці російські військові змушують місцевих підприємців відкривати бази відпочинку, кав’ярні, магазини та “створювати безпечні й комфортні умови для відпочивальників”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-