росіяни вимагають, щоб жителі Арабатської Стрілки відкрили для них курортний сезон

росіяни вимагають, щоб жителі Арабатської Стрілки відкрили для них курортний сезон

Укрінформ
Російські загарбники під дулами автоматів змушують підприємців організувати туристичний сезон на Арабатській Стрілці на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

“Санаторії та бази відпочинку на ТОТ Крим переповнені пораненими російськими військовими, яких везуть з материкової частини України. Тому загарбники вирішили влаштувати собі відпочинок у курортних місцях тимчасово окупованої Херсонщини”, - ідеться у дописі.

За її словами, “місцевих підприємців змушують відкривати бази відпочинку, кав’ярні, магазини та “створювати безпечні й комфортні умови” для відпочивальників”.

Читайте також: Загарбники планують повернути Херсонщині герб часів російської імперії

“Арабатська Стрілка межує з окупованим півостровом, який використовується агресором як військова база для нападу на материкову Україну. Буквально над головами “відпочивальників” будуть постійно пролітати винищувачі, військові гелікоптери, ракети, які несуть смертельну зброю”, - зазначила уповноважена.

Денісова наголосила, що “серйозну тривогу викликає й екологічна ситуація в акваторії Азовського моря, яка через війну рф проти України погіршується з кожним днем”.

Читайте також: Фейкові окопи та розмінування: як кремлівська пропаганда знімає «репортажі з передової»

“Наражаючи на небезпеку цивільне населення України, ворог грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права, зокрема Резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо мілітаризації тимчасово окупованого півострова, IV Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни, Європейську конвенцію з прав людини”, - заявила уповноважена з прав людини.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський поінформував, що на Херсонщині російські загарбники запроваджують систему перепусток, щоб скоротити можливості виїхати з області. Ворог блокує "зелені коридори", евакуацію.

Читайте також: Херсонський депутат співпрацює з рф і вивозить сільгосппродукцію до окупованого Криму

На тимчасово захопленій території вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські військові захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам.

Ідея з "референдумом" у Херсонській області провалилася, і загарбники розглядають різні варіанти щодо нещодавно захоплених територій, зокрема створення так званого "кримського федерального округу". Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що так звана "військово-цивільна адміністрація" звернеться до путіна стосовно прийняття регіону до складу росії.

Депутати Херсонської облради як представники інтересів територіальних громад області 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-