росія не може знайти на Херсонщині достатньо колаборантів – експерт

росія не може знайти на Херсонщині достатньо колаборантів – експерт

Укрінформ
Загарбники на півдні України зустріли шалений громадянський опір замість очікуваного теплого прийому, що переконливо засвідчує: Херсонщина - це Україна.

Про це сказав керівник Центру стратегічних комунікацій Ігор Соловей на експертному семінарі «Херсонщина в умовах окупації. Врядування, пропаганда, репресії», організованому Центром Близькосхідних досліджень спільно з Головною редакцією Укрінформу «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки».

«москва не може знайти в області достатньої кількості колаборантів для організації повсякденного життя, їй доводиться привозити таких людей з Криму, ОРДЛО та власне з росії», - сказав експерт.

Водночас він наголосив на необхідності постійного зв'язку української влади з людьми на тимчасово захопленій території, а також чіткого курсу на деокупацію Херсонщини.

Читайте також: На Херсонщині мирний спротив окупації триває – активістка

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині жителі регулярно проводили мирні акції протесту проти агресора. Військові рф застосовували силу та зброю проти людей. Наразі вони блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-