Метінвест заявляє про ризик вивезення росіянами 28 тисяч тонн металу з Маріуполя

Метінвест заявляє про ризик вивезення росіянами 28 тисяч тонн металу з Маріуполя

Укрінформ
Група «Метінвест» заявила про ймовірність незаконного вивезення російськими загарбниками з порту Маріуполя металургійної продукції, що належить компанії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві групи «Метінвест».

«На момент початку військового вторгнення в акваторії Маріупольського порту було зафіксовано декілька комерційних суден, на які вже було завантажено 28 тисяч тонн металургійної продукції. Існує високий ризик, що вказані судна будуть використані окупантами для викрадення та незаконного вивозу металургійної продукції, яка належить групі «Метінвест», - наголошується в заяві.

У компанії зазначають, що станом на 24 лютого в порту Маріуполя знаходилася металургійна продукція, вироблена на підприємствах групи - комбінатах «Азовсталь» та ММКІ. Цю продукцію планувалося експортувати покупцям в Іспанії, Італії, Бельгії, Греції, Португалії та Туреччини.

Читайте також: Ахметов пообіцяв допомогти відбудувати Маріуполь після перемоги

Нинішні дії російських загарбників в акваторії порту свідчать про те, що зазначена продукція орієнтовно може вивозитися до портів у Ростові, Таганрозі, Новоросійську, Туапсе та окупованому Севастополі з метою подальшого незаконного її продажу до держав Африки та Азії, які не підтримують санкційної політики проти країни-агресора, вказується в заяві.

Як підкреслюють у Метінвесті, за міжнародним правом і законодавством України дії представників країни-агресора мають усі ознаки піратства й порушення законів і звичаїв війни у вигляді мародерства, що є тяжкими міжнародними злочинами.

Читайте також: SCM Ахметова позиватиметься до росії через завдані збитки

У компанії планують докласти всіх можливих законних зусиль для притягнення винних осіб та їх спільників до суворої юридичної відповідальності.

Як повідомлялося, за інформацією радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, російські загарбники розпочали перше навантаження металопрокату з морського порту. За його словами, металопрокату в порту зберігається на кілька десятків мільйонів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-