Ахметов пообіцяв допомогти відбудувати Маріуполь після перемоги

Ахметов пообіцяв допомогти відбудувати Маріуполь після перемоги

Укрінформ
Бізнесмен Рінат Ахметов пообіцяв допомогти у відновленні обложеного міста Маріуполь, в якому знаходяться два його заводи - «Азовсталь» та «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча».

Про це він сказав Reuters, передає Укрінформ.

«Маріуполь – це трагедія світового масштабу та світовий приклад героїзму. Для мене Маріуполь був і завжди буде українським містом… Вірю, що наші відважні воїни будуть захищати місто, хоча я розумію, як їм важко», - сказав Ахметов.

У п’ятницю група «Метінвест», що належить українському бізнесмену і володіє заводами «Азовсталь» та «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча», заявила, що не буде працювати під російською окупацією. Підприємства були пошкоджені в результаті бойових дій.

Читайте також: Рада церков закликає створити коридори для доставки допомоги Маріуполю

Ахметов наголосив, що після нашої перемоги у війні постраждалу Україну буде відбудовано.

«Нам, безперечно, буде потрібна безпрецедентна міжнародна програма відбудови, план Маршалла для України… Я вірю, що ми всі відбудуємо вільну, європейську, демократичну та успішну Україну після нашої перемоги у цій війні», – сказав він.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Війська рф хочуть закрити Маріуполь для виїзду та провести фільтрацію 100% чоловіків

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тис. мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тис. мирних жителів.

Також загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Футбол-2

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-