Рада церков закликає створити коридори для доставки допомоги Маріуполю

Рада церков закликає створити коридори для доставки допомоги Маріуполю

Укрінформ
Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликає невідкладно створити гуманітарні коридори для забезпечення безперешкодної доставки гуманітарної допомоги Маріуполю.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у заяві ВРЦіРО.

"Щодня надходять сумні новини з Маріуполя про жахливе становище, в якому опинилися мирні мешканці цього великого міста на Донеччині. Сотні тисяч людей, у тому числі тисячі дітей, стали заручниками військових дій та блокади, запровадженої російськими військами", - ідеться у повідомленні.

Уже понад місяць від гуманітарної катастрофи, спричиненої такою блокадою, страждають усі жителі Маріуполя, адже повністю зруйнована цивільна інфраструктура: відсутня питна чи будь-яка інша вода, не забезпечується підвезення продовольства та ліків, немає опалення та електроенергії, неможливо надати медичну допомогу людям із хронічними хворобами і тисячам поранених від постійних бомбардувань і обстрілів.

Читайте також: Агресор кидає все на штурм Маріуполябої набирають люті

Зважаючи на цю критичну ситуацію, Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій закликає невідкладно створити гуманітарні коридори для забезпечення безперешкодної доставки гуманітарної допомоги (продуктів, питної води, ліків, засобів гігієни тощо) мирним жителям Маріуполя, пораненим захисникам України та їхньої евакуації в безпечні місця на території України за їхнім добровільним вибором. Вжиття таких заходів буде важливим актом милосердя, особливо напередодні Великодніх свят.

Зі свого боку Рада церков готова всебічно сприяти у функціонуванні таких гуманітарних коридорів для Маріуполя з метою уникнення будь-яких провокацій у процесі доставки гуманітарної допомоги та евакуації мирного населення.

Читайте також: Під час Песаху, Великодня та Рамадану нехай замовкуть гармати - заява Ради Церков

"Ми закликаємо всіх, у компетенції кого є можливість розблокувати доступ допомоги до Маріуполя та евакуацію з нього, докласти всіх зусиль для порятунку ні в чому не повинних місцевих жителів", - наголосили у ВРЦіРО.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-