SCM Ахметова позиватиметься до росії через завдані збитки

SCM Ахметова позиватиметься до росії через завдані збитки

Укрінформ
Холдинг SCM планує подавати позови до росії з вимогою компенсувати збитки та втрачене майно через повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це в інтерв'ю НВ.Бізнес повідомив власник холдингу Рінат Ахметов, передає Укрінформ.

"Однозначно ми пред’явимо позови до росії і вимагатимемо належної компенсації всіх збитків та втраченого бізнесу. Вже зараз активно ведеться копітка юридична робота з цих питань. Ми будемо пред’являти позови у всіх міжнародних та національних інстанціях", - сказав Ахметов.

Йдеться, зокрема, про такі підприємства як Азовсталь, ММК ім. Ілліча, Авдіївський коксохімічний завод, Луганську ТЕС. За оцінкою Ахметова, втрати тільки ММК ім. Ілліча та Азовсталі через російську агресію становлять від 17 до 20 млрд доларів.

Ахметов також зазначив, що компанія ДТЕК разом із кредиторами провела реструктуризацію свого боргового портфеля. Загалом, компанії бізнесмена продовжують обслуговувати свої боргові зобов'язання.

Читайте також: Ахметов пообіцяв допомогти відбудувати Маріуполь після перемоги

Як повідомлялося, до портфеля SCM Ріната Ахметова входять Метінвест, ДТЕК, ПУМБ, Укртелеком, «Медіа Група Україна», UMG Investments, Лемтранс, ЕСТА, HarvEast тощо - загалом понад 500 компаній та підприємств, на яких працюють близько 200 тис. осіб.

Лише Група Метінвест, що є підрозділом SCM, у 2022 році мала інвестувати в модернізацію своїх підприємств понад 1,2 млрд доларів.

президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Повна вартість прямих та непрямих збитків, завданих на сьогодні агресором Україні, сягає близько 1 трлн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-