Підтримка впровадження на Херсонщині стандартів освіти країни-агресора є колабораціонізмом

Підтримка впровадження на Херсонщині стандартів освіти країни-агресора є колабораціонізмом

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій наголошує, що впровадження стандартів освіти держави-агресора відповідно до Кримінального кодексу України є колабораційною діяльністю.

Про це йдеться у заяві відомства щодо примусового переходу закладів освіти Херсона на стандарти освіти держави-агресора, передає Укрінформ.

"Мінреінтеграції наголошує, що впровадження стандартів освіти держави-агресора відповідно до частини третьої статті 111-1 Кримінального кодексу України є колабораційною діяльністю. Попереджаємо окупаційну владу Херсона та особисто псевдоголову Херсонської обласної адміністрації: у разі здійснення таких дій ви будете притягнені до кримінальної відповідальності», - зазначити у відомстві.

Читайте також: МЗС закликає світ зупинити російську паспортизацію, що розповзається Україною

Як поінформували у Мінреінтеграції, надходять сигнали про те, що призначений загарбниками голова» Херсонської обласної адміністрації Володимир Сальдо має намір зібрати директорів шкіл і садочків Херсона з метою примусового переходу закладів освіти на російську програму.

У цьому зв'язку міністерство нагадує: у разі неможливості працювати за українськими стандартами керівникам закладів освіти слід призупинити освітній процес, при цьому за працівниками зберігається середня зарплата.

Водночас, наголосили у Мінреінтеграції, якщо людину змушуватимуть продовжувати працювати «під дулом автомата», вона не нестиме кримінальної відповідальності. Але факти примусу необхідно обов’язково фіксувати і по змозі повідомляти в СБУ та/або прокуратуру.

Як повідомляє херсонське видання «Мост», директорам херсонських шкіл рознесли запрошення від окупаційної «військово-цивільної адміністрації Херсонської області» на зустріч, що мала відбутися 26 травня о 10 годині, для обговорення «питань організації і планування нового навчального року 2022/23».

Поки що невідомо, скільки директорів шкіл взяли участь у "зустрічі". Видання припускає, що на ній говорили про перехід херсонських шкіл на російські навчальні програми.

Читайте також: pосія будує вже третю лінію оборони на захопленому півдні Українирозвідка

У соцмережах херсонці зазначають, що запрошення директорам шкіл у супроводі озброєних охоронців розносила Тетяна Кузьміч - колишня викладачка Херсонської академії безперервної освіти, яка була викрита у співпраці з російськими спецслужбами й у 2021 році отримала підозру у державній зраді. Кузьміч була звільнена з-під варти під заставу у 500 тисяч гривень.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-