pосія будує вже третю лінію оборони на захопленому півдні України – розвідка

pосія будує вже третю лінію оборони на захопленому півдні України – розвідка

Укрінформ
Перегрупування російських військ на Херсонщині та в тимчасово захоплених районах Запорізької області свідчить про намір росії закріпитися на цих територіях.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ГУР МО з посиланням на інформацію представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького.

“В Херсонській області, на захопленій території Запорізькій області, ми бачимо посилення, яке відбувається внаслідок переміщення військ з території Кримського півострова. А це йде транзитом з російської федерації. І відповідно ми бачимо, наскільки потужне розгортає зараз росія угруповання військ на окупованих територіях півдня України”, – розповів Скібіцький.

До цього угруповання, окрім сухопутних військ, входять повітряний і морський компоненти.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали двох братів, понад три тижні - жодної інформації

“Ми бачимо, що з початку травня окупаційні війська почали укріплювати свою оборону. Готуються відповідні інженерні спорудження, будуються навіть не одна і не дві, а третя лінія оборони. І це говорить про те, що окупація цих територій, а можна говорити про перспективу, що російська федерація хоче залишитися надовго. Саме ці військові аспекти, військові індикатори вказують на наміри росії загарбати і утримувати ці території”, – зазначив представник воєнної розвідки України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-