На тимчасово захопленій росіянами Херсонщині не працюють 90% аптек - правозахисники

На тимчасово захопленій росіянами Херсонщині не працюють 90% аптек - правозахисники

Укрінформ
Близько 90% аптек у тимчасово захопленому російськими загарбниками Херсоні та області не працюють.

Про це повідомляє громадська організація КримSOS, передає Укрінформ.

“На тимчасово окупованій Херсонщині складна ситуація з ліками. Майже всі аптеки – 90%, не працюють. Деякі аптечні мережі, зі слів провізорів, планують взагалі припинити свою роботу в регіоні”, – поінформував голова правління КримSOS Денис Савченко.

За його даними, ліки до Херсона та області наразі везуть з окупованого Криму та рф і продають із багажників авто на місцевих ринках, вони не є сертифікованими та можуть бути підробкою.

Читайте також: Проблеми з виплатами на Херсонщині існують у двох громадах, але їх вирішуємо – голова ОВА

Величезна проблема є зараз із препаратами для серця та від тиску. Окрема проблема є у вагітних жінок із придбанням ліків та аптечних товарів, часто неможливо знайти потрібні препарати та інші предмети, що зазвичай були у вільному доступі та необхідні для проведення пологів і відразу після них. Також є інформація про суттєві проблеми із дитячими ліками, найгостріша ситуація з жарознижувальним.

“Ліки для дітей – це ще одна велика проблема. Як і товари для немовлят. Фактично, навіть ті ліки, які завозять з рф і Криму, можуть бути небезпечні для дітей – бо ніхто не знає, чи це справжні ліки чи підробка”, – додав Савченко.

Зазначається, що в аптеках залишились деякі дуже дорогі вузькоспеціалізовані препарати, вітаміни, лікарські трави та чаї, зубні пасти та косметичні вироби. А ціни в цілому виросли у 3-5 разів на більшість препаратів.

Читайте також: росіяни змушують херсонських аграріїв продавати овочі в Крим за копійки

Як повідомлялося, у Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

На думку експертів, херсонці в умовах окупації потребують психологічної, інформаційної та фінансової підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-