Проблеми з виплатами на Херсонщині існують у двох громадах, але їх вирішуємо – голова ОВА

Проблеми з виплатами на Херсонщині існують у двох громадах, але їх вирішуємо – голова ОВА

Укрінформ
Проблеми із соціальними виплатами на території тимчасово окупованої Херсонщини існують у двох громадах, але їх вирішують.

Про це голова Херсонської ОВ Геннадій Лагута сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Базові виплати, які робить наша держава, – це зараз питання номер один. І цим ми займаємося щодня, щогодини. І всі виплати ми намагаємось проводити. На сьогоднішній день є дві проблемні територіальні громади – Генічеська територіальна громада та Нижні Сірогози», - сказав Лагута.

Він зазначив, що у всіх інших районах області виплачені всі базові соціальні виплати – «дитячі», пенсії, зарплати бюджетникам, лікарняні, будуть також виплачені відпускні вчителям.

Як прокоментував агентству депутат облради, радник голови ОВА Сергій Хлань, щодо Нижньосірогозької громади проблема з виплатами на стадії рішення і люди вже незабаром отримають гроші.

Для Генічеської тергромади шлях вирішення також є, але він складніший і потрібно більше часу.

За словами Хланя, проблеми виникли, оскільки Генічеський міський голова після окупації громади подав у відставку, а це посада, що обирається, на яку не можна призначити. У Нижньосірогозькій громаді проблема аналогічна, але там залишилися заступники голови громади, пояснив Хлань.

Читайте також: Керівник Херсонської ОВА: жителі області чекають ЗСУ, розміщення військової бази рф – безглуздя

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня у Херсонській ОВА заявили, що соціальні виплати по Херсонщині розблоковані.

У Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово окупованій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

На думку експертів, херсонці в умовах окупації потребують психологічної, інформаційної та фінансової підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-