U-LEAD надає громадам гуманітарну допомогу для облаштування прихистків

U-LEAD надає громадам гуманітарну допомогу для облаштування прихистків

Укрінформ
Громади Полтавщини та Кіровоградщини отримують допомогу від Програми «U-LEAD з Європою» для облаштування прихистків, в яких проживатимуть переселенці.

Про це Укрінформу повідомили у U-LEAD.

Зазначають, що Полтавська область з перших днів російської агресії стала прихистком для багатьох людей, які вимушено залишили свої домівки через активні бойові дії. Усього наразі Полтавщина прихистила близько 180 тис. внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

За словами керівниці Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Полтавській області Ірини Балибіної, основним завданням для тилових громад у відносно безпечних регіонах є забезпечення переселенців тимчасовим житлом, продовольством та предметами першої необхідності.

Читайте також: Громади можуть переглянути ставки податків для допомоги бізнесу - U-LEAD

«Саме тому, готуючи підтримку, Програма U-LEAD базувалася на невідкладних потребах громад і формувала вантажі з базових речей першої необхідності. Були створені набори «Прихисток» та «Освітлення», до складу яких увійшли: намети, похідні ліжка, каремати, спальні мішки, ковдри, баки для питної води на 1000 літрів, потужні генератори, базові та гігієнічні набори для ВПО», - зазначила Балибіна.

Днями Білоцерківська, Градизька, Глобинська, Козельщинська, Хорольська громади отримали перші набори гуманітарної допомоги «Прихисток». Аналогічну допомогу отримають ще 5 громад: Мачухівська, Миргородська, Нехворощанська, Шишацька та Чутівська.

Крім того, Програма «U-LEAD з Європою» передала Добровеличківській громаді Кіровоградщини автономний ліхтар та генератори.

«Ми отримали від наших партнерів комплект технічної допомоги «Освітлення», який вже передали нашим комунальним закладам. Це обладнання допоможе в разі виникнення надзвичайних ситуацій підтримувати роботу установи та медичних приладів», - розповіла заступниця Добровеличківського селищного голови Валентина Саакян.

Також повідомляють, що у Добровеличківській громаді вже знайшли прихисток 1029 біженців, з них 283 дітей. Як зазначила Саакян, для тих, хто приїжджає в пошуку тимчасового прихистку, в громаді облаштовують спеціальні приміщення. Саме тому комплект «Прихисток», який має отримати громада від U-LEAD, допоможе в організації спальних місць, забезпечить можливість зробити запаси питної води.

Читайте також: U-LEAD пояснює громадам, як документувати пошкодження майна

Окрім Добровеличківської громади, технічну допомогу від U-LEAD отримають ще 19 громад Кіровоградської області.

«На даний час громади нашого регіону працюють на забезпечення тилу, допомоги Збройним силам, територіальній обороні та переселенцям. При цьому не кожна громада може забезпечити себе необхідним устаткуванням та речами. Саме тому U-LEAD придбала і доставляє до громад України пакети екстреної допомоги», - сказав керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Кіровоградській області Олег Яременко.

Гуманітарні набори “Прихисток” та “Світло” забезпечать громади необхідними засобами для облаштування прихистків для внутрішньо переміщених осіб та підтримки живлення у комунальних закладах.

Читайте також: U-LEAD роз'яснює, яким комунальним закладам надають компенсацію за розміщення переселенців

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-