Жителям Маріуполя під час «евакуації» вже в автобусах повідомляють, що везуть у росію

Жителям Маріуполя під час «евакуації» вже в автобусах повідомляють, що везуть у росію

Відео
Укрінформ
Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко продемонстрував, як відбувається «евакуація», а власне - депортація жителям Маріуполя російськими загарбниками. Містянам уже в автобусах повідомляють, що їх везуть у Росію.

Як передає Укрінформ, відповідне відео Андрющенко оприлюднив у Телеграмі.

«Маріуполь. Вперше можемо побачити, як відбувається депортація.

Район Метро. Подають автобуси і оголошують про евакуацію. При посадці вже повідомляють, що автобус везе в Безимянне (село Безіменне - ред.) Новоазовського району і потім на росію. Російські військові та «офіційні волонтери» блокують будь-які спроби покинути місце та відмовитись від «евакуації».

21 сторіччя. Центр Європи. Депортація цивільних. Сюрреалізм перетворився на реальність в Маріуполі», - написав Андрющенко у коментарі до відео.

Як повідомляв Укрінформ, раніше радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко поінформував, що за минулу добу Маріуполя до фільтраційного табору в село Безіменне доставлено 416 маріупольців, зокрема 46 дітей, а після фільтрації депортовано до росії 512 людей.

За інформацією уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, з Маріуполя на територію рф було вивезено 130 тисяч наших громадян. 21 квітня вона інформувала, що російські ЗМІ повідомили про вивезення з території України більш як 915 тисяч осіб, з яких 170 тисяч – діти.

Читайте також: Рідні захисників Маріуполя розповіли, що бійці написали перед виходом з Азовсталі

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. З початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-