Рідні захисників Маріуполя розповіли, що бійці написали перед виходом з Азовсталі

Рідні захисників Маріуполя розповіли, що бійці написали перед виходом з Азовсталі

Укрінформ
Дружини прикордонника та морського піхотинця, які перебували в оточенні в Азовсталі, оприлюднили їхні повідомлення, написані перед виходом з металургійного комбінату.

Тексти повідомлень були оприлюднені у п'ятницю під час пресконференції у Стамбулі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Ми виконали свій обов'язок до кінця і виходимо із заводу непереможеними і з гордо піднятою головою. Збереження життя наших побратимів - це пріоритет і головна наша задача в складній ситуації, в якій ми опинилися. Впевнені у подальшій підтримці нашого контингенту урядом України та всім цивілізованим світом. Слава Україні!», - йдеться у дописі прикордонника, який перебував у оточенні на Азовсталі.

Читайте також: Захисники з «Азовсталі» не дали росіянам захопити Запоріжжя та оточити сили ООС – Генштаб

Дружина морського піхотинця розповіла, що її чоловік тривалий час не виходив на зв’язок, і вона не мала інформації про нього.

Фото Ольги Будник
Фото Ольги Будник

«Ми здаємося. Коли тепер вийду на зв’язок і чи вийду взагалі - не знаю», - написав морський піхотинець.

Дружини та мама захисників Маріуполя звернулися до світової спільноти та президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана з проханням допомогти, аби після виходу з Азовсталі зберегти життя українських військових та виступити гарантами їхньої безпеки та гідного поводження відповідно до міжнародних конвенцій.

Фото Ольги Будник
Фото Ольги Будник

Українки розповіли, що написали листа президентові Туреччини, який учора передали йому на зустрічі в Анкарі, та попросили про допомогу.

Також жінки оприлюднили свій намір створити громадський комітет захисту прав українських військовослужбовців, які потрапили в полон.

Фото Ольги Будник
Фото Ольги Будник

Як повідомляв Укрінформ, дружини та мати захисників Маріуполя в середу в Анкарі зустрілися з радником президента Туреччини Ялчином Топчу та першим заступником голови правлячої Партії справедливості та розвитку Нуманом Куртулмушем, звернулися з проханням сприяти збереженню життів їхніх рідних та всіх військових, які донедавна залишалися чи досі залишаються на металургійному комбінаті «Азовсталь».

16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заводу "Азовсталь". 53 тяжкопоранені військовослужбовці доправлені до медичного закладу в Новоазовську, ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Фото: Дмитро «Орест» Козацький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-