Захисники з «Азовсталі» не дали росіянам захопити Запоріжжя та оточити сили ООС – Генштаб

Захисники з «Азовсталі» не дали росіянам захопити Запоріжжя та оточити сили ООС – Генштаб

Укрінформ
Військовослужбовці підрозділів, які перебували на заводі «Азовсталь», не дозволили російським загарбникам перекинути угруповання до 17 БТГ чисельність близько 20 тисяч осіб і захопити Маріуполь, вийти на адміністративні межі Донецької та Луганської областей, оточити українські сили ООС.

Про це йдеться у заяві Генерального штабу ЗСУ, повідомляє Укрінформ.

«Захисники Маріуполя - герої нашого часу. Вони назавжди в історії. Це окремий загін спеціального призначення "Азов", 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя. Утримуючи позиції на “Азовсталі”, вони не дозволили противнику перекинути угруповання чисельністю до 17 батальйонних тактичних груп (близько 20 000 особового складу) на інші напрямки», - наголошується в повідомленні.

За даними Генштабу, українські бійці таким чином завадили реалізувати план щодо швидкого захоплення Запоріжжя, здійснити вихід на адміністративний кордон Донецької та Запорізької областей і створити умови для оточення угруповання ООС.

«Сковування основних сил противника навколо Маріуполя дало нам можливість підготувати та створити оборонні рубежі, на яких наші війська знаходяться і сьогодні та дають гідну відсіч агресору. Ми отримали критично необхідний час на формування резервів, перегрупування сил, отримання допомогу від партнерів», - поінформували в Генеральному штабі.

Зазначається, що наразі найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу - зберегти життя оборонців Маріуполя.

«Ми будемо боротися за вас на всіх фронтах так само віддано, як ви бороните державу!», - запевнили в Генштабі.

Як повідомлялося, у понеділок почалася евакуація українських захисників із заводу «Азовсталь».

Читайте також: Маляр розповіла про деталі операції порятунку українських воїнів з «Азовсталі»

53 важкопоранених військовослужбовців доставлено до медичного закладу у Новоазовську, ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну. Операція триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-