Маляр розповіла про деталі операції порятунку українських воїнів з «Азовсталі»

Маляр розповіла про деталі операції порятунку українських воїнів з «Азовсталі»

Відео
Укрінформ
Головне управління розвідки Міноборони, Збройні сили України, Національна гвардія, Держприкордонслужба спільно розпочали операцію з порятунку заблокованих на території комбінату "Азовсталь" оборонців Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це в загальнонаціональному ефірі заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

«16 травня з «Азовсталі» до медичного закладу у Новоазовську евакуйовано 53 важкопоранених бійця для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку. Для подальшого повернення їх додому буде здійснено процедуру обміну. Щодо оборонців, які все ще залишаються на території «Азовсталі» спільними зусиллями вищеназваних відомств проводяться заходи з порятунку», - наголосила Маляр.

Заступник міністра підкреслила, що завдяки оборонцям Маріуполя Україна отримала критично важливий час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів.

Читайте також: Гарнізон «Маріуполь» виконав поставлене бойове завдання - Генштаб ЗСУ

Маляр також відзначила, що українські захисники повністю виконали поставлені керівництвом держави завдання, та найважливіше завдання зараз – зберегти їхні життя.

«Всі поставлені командуванням завдання оборонці Маріуполя виконали у повному обсязі. На жаль, ми не маємо можливості деблокувати "Азовсталь" військовим шляхом. Найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу - зберегти життя оборонців Маріуполя», - зазначила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, агентство Reuters поінформувало, що в понеділок більше десяти автобусів вивезли українських бійців з металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі. Скільки людей було в них, встановити не вдалося. При цьому, зауважується, на території металургійного комбінату «Азовсталь», за різними оцінками, перебували близько 600 бійців, у тому числі десятки поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-