Сім’ї захисників Маріуполя просять Туреччину сприяти збереженню життів їхніх рідних

Сім’ї захисників Маріуполя просять Туреччину сприяти збереженню життів їхніх рідних

Фото
Укрінформ
Представники сімей захисників Маріуполя, зокрема дружини та мама, відвідали Анкару та звернулися з проханням сприяти збереженню життів їхніх рідних та всіх військових, які донедавна залишалися чи досі залишаються на металургійному комбінаті «Азовсталь».

Про це йшлося на сьогоднішній зустрічі з радником президента Туреччини Ялчином Топчу в Анкарі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Азовсталь - це найбільша рана на тілі планети у ХХІ столітті. На Азовсталі відбувається не війна, а вбивство. Проти наших хлопців застосовували всі можливі і неможливі види зброї з повітря, землі та моря. Це безпрецедентний випадок в історії, коли територія заводу протягом 83 днів була в суцільній блокаді. Наші воїни перебували там без ресурсів для існування й навіть після виходу немає впевненості в дотриманні росією міжнародних норм у поводженні із нашими захисниками», - заявили дружини і мама захисників.

Жінки наголосили на тому, що перебування в підземеллях комбінату, як і кожен крок на шляху захисників Маріуполя при виході з Азовсталі, були сповнені смертельної небезпеки.

Читайте також: Через бомбардування росіянами Азовсталі є загроза повного вимирання Азовського моря

«Ми вдячні за всі зусилля Туреччини для визволення наших рідних, для підтримки України та просимо про здійснення подальших кроків для звільнення наших рідних та збереження їхніх життів. Ми просимо вашої допомоги», - сказала в ході зустрічі дружина одного із захисників Маріуполя.

На зустрічі з радником президента Туреччини йшлося про можливі підтримку та допомогу Туреччини щодо порятунку захисників Маріуполя та збереження їхніх життів після виходу з комбінату «Азовсталь», зокрема процедуру екстракції.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на заяву радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, процес евакуації українських захисників з Азовсталі триває і є складним. Подоляк закликав наразі утриматися від коментування ситуації. Водночас радник очільника ОП наголосив, що більш детально коментувати питання евакуації з Азовсталі можна буде «набагато пізніше», коли операція завершиться.

Читайте також: Загарбники планують знести меткомбінат «Азовсталь»

Україна ініціювала переговори з низкою країн та організацій до процесу переговорів з росією щодо визволення заблокованих на Азовсталі захисників Маріуполя.

16 травня розпочалась евакуація українських захисників з заводу «Азовсталь». 53 тяжкопоранені військовослужбовці доправлені до медичного закладу в Новоазовську, ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Фото Ольги Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-