Загарбники планують знести меткомбінат «Азовсталь»

Загарбники планують знести меткомбінат «Азовсталь»

Укрінформ
Загарбники планують знести металургійний комбінат «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

"У «ДНР» планують знести Азовсталь. Навіщо? У ЗСУ скоро з’являться сили для деокупації Маріуполя; росіяни превентивно знищують важливий для України промисловий комплекс", - зазначає міськрада.

На її думку, загарбники хочуть стерти будь-яке нагадування про героїчний подвиг українських військових, а також не зацікавлені у відновленні та розвитку Маріуполя, бо для них це лише "територія для кримського коридору".

Читайте також: Евакуація захисників Маріуполя була єдиною можливою формулою їхнього порятунку – Маляр

Водночас у міськраді нагадали, що комбінат "Азовсталь" - це унікальний металургійний комплекс повного циклу, який забезпечує 10 тисяч робочих місць, мільярди доларів валютних надходжень та податків, 7 тисяч тонн високоякісної сталі, 6 млн тонн чавуну, 4,5 млн тонн металопрокату.

Своєю чергою радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що в ОРДО збираються "поновити роботу ММК ім. Ілліча. Та знести Азовсталь. На місці якого побудувати паркову зону".

Читайте також: У Маріуполі загарбники збираються ремонтувати військову техніку на меткомбінаті ім. Ілліча

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Місто практично зруйновано – і житлові будинки, і об’єкти інфраструктури, і школи, і лікарні, і підприємства. Меткомбінат «Азовсталь» агресор закидав авіаційними бомбами та артелерійськими снарядами, коли там в укриттях ховалися мирні мешканці.

Читайте також: Захисники Маріуполя за понад 10 тижнів оборони завдали великих втрат росіянам – розвідка Британії

У заблокованому місті залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО. Відповідно до списків, які вже верифікували, із Маріуполя загарбники депортували майже 40 тисяч людей.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-