Двом військовим рф, які обстріляли з танка лікарню у Тростянці, заочно повідомили про підозру

Двом військовим рф, які обстріляли з танка лікарню у Тростянці, заочно повідомили про підозру

Укрінформ
Двом російським військовим, які у березні прицільно обстріляли з танка міську лікарню у Тростянці Сумської області, заочно повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури двом військовослужбовцям російської федерації заочно повідомили про підозру за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, під час тимчасового захоплення російськими військовими міста Тростянець Сумської області 18 березня вони з танка обстріляли міську лікарню. У ході слідства вдалося встановити весь екіпаж танка, з якого було здійснено прицільний постріл по медичному закладу.

Віддав наказ молодший сержант командир танка 1-го танкового взводу 5-ї танкової роти 2-го танкового батальйону 1-го гвардійського танкового полку «Чертківський» 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії. Виконав злочинний наказ рядовий наводчик-оператор.

На даний час перевіряється причетність цього командира екіпажу танка та його підлеглих до обстрілів житлових будинків і об’єктів цивільної інфраструктури Тростянця, які не є військовими цілями та не використовувалися для військових потреб.

Читайте також: Волонтери міжнародного фонду готують обіди для Тростянецької громади

Як повідомляв Укрінформ, Тростянець у березні протягом місяця перебував під окупацією росіян. Місто постраждало від обстрілів, авіанальотів та бомбардувань. ЗСУ звільнили місто 26 березня.

Фото: Телеграм ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-