У тимчасово захопленому Ізюмі провалилася примусова «мобілізація»

У тимчасово захопленому Ізюмі провалилася примусова «мобілізація»

Укрінформ
Примусова «мобілізація», яку хотіли провести загарбники в тимчасово захопленому м. Ізюм на Харківщині, провалилася.

Як передає Укрінформ, про це сказав в інтерв’ю виданню «Фокус» голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«У нас є інформація, що вони намагалися це зробити (примусово мобілізувати, - ред.), але фактично це був провал. Тобто вони дійсно змушували людей або виїжджати з Ізюма на територію російської федерації, або ставати до лав своїх збройних сил. Давали вибір: або — або. У нас немає інформації, що хтось зголосився стати до лав зс рф», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Загарбники силоміць відправили на війну з Україною понад 100 студентів із Донецька

Як повідомляв Укрінформ, загарбники заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіаудари, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова.

Читайте також: На окупованій Луганщині відбулися стихійні мітинги проти мобілізації

Загарбники після безуспішної дезінформації населення у співпраці з місцевими зрадниками організували примусову депортацію з міста. За даними законної влади, частині вивезених спершу до Бєлгорода містян вдалося повернутися, після фільтраційних таборів вони перейшли кордон з Євросоюзом у Прибалтиці та через Естонію, Латвію, Литву, Польщу приїхали в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-