Загарбники хочуть перенести День міста у Херсоні на ранішу дату - ЗМІ

Загарбники хочуть перенести День міста у Херсоні на ранішу дату - ЗМІ

Укрінформ
Херсонські колаборанти та їхні російські куратори вирішили перенести День міста на ранішу дату.

Про це повідомляє видання "ІРС-Херсон", передає Укрінформ.

"Херсонські колаборанти та їх російські куратори планують влаштувати в Херсоні черговий спектакль для російських ЗМІ. Для цього навіть планується перенести День міста на іншу дату: замість вересня цього року пропонується відзначити це свято 18 червня. Робиться це під приводом відновлення історичної достовірності", - пише видання.

За його інформацією, на одному з російських Tелеграм-каналів депутат «Єдиної росії» Ігор Костюкевич, котрий зараз "гастролює" Херсонщиною, заявив, що з такою пропозицією до нього начебто звернулись самі містяни і він вже написав відповідного листа на адресу "керівника військово-цивільної адміністрації” Володимира Сальдо.

Читайте також: Українській Херсонщині не по дорозі з ганебним колаборантом сальдо

Той, своєю чергою, зазначив, що розгляне це звернення. За словами Сальдо, День міста останні 20 років проводили у вересні, щоб більше херсонців мали змогу взяти участь у святі.

“18 червня урочистості відбувались не дуже масово, тому що діти були на канікулах, як і студенти, а це свято було саме для них”, – стверджує Сальдо. Він також зазначив, що перенесення Дня міста на вересень відбулось вже за його правління.

Видання пише, що загарбникам конче необхідно продукувати картинку для російських ЗМІ зі “щасливої звільненої” Херсонщини. "Тож якщо День міста відбудеться все ж таки 18 червня, ми матимемо змогу, за аналогією до Дня перемоги цьогоріч, побачити на херсонських вулицях натовп туристів з Криму та ОРДЛО, котрі гратимуть ролі “щасливих херсонців”, - зазначається у публікації.

Читайте також: Масовка з Криму, автоматники й колаборанти: у Херсоні масштабного «Дня побєди» не вийшло

Як повідомлялося, у Херсоні загарбники розмародерили будівлю Суспільного мовника і хочуть запустити пропагандистський телеканал «Таврія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-