Рідні бійців «Азова» закликали владу Маріуполя допомогти захисникам

Рідні бійців «Азова» закликали владу Маріуполя допомогти захисникам

Укрінформ
У місті Дніпрі рідні бійців, які перебувають на заводі "Азовсталь", передали керівництву Маріуполя звернення з проханням допомогти врятувати захисників.

Про це повідомляє міський сайт "0629", передає Укрінформ.

"Родини військових, які зараз перебувають в оточенні на МК «Азовсталь», звернулись до міського голови Вадима Бойченка. В центр «Я Маріуполь» у Дніпрі вони принесли текст звернення і попросили міського голову і депутатів міської ради Маріуполя підтримати процедуру екстракції щодо захисників", - йдеться у повідомленні.

Раніше депутати Маріупольської міськради звернулися до Міністерства закордонних справ із проханням задіяти всі міжнародні інструменти заради порятунку українських військових, які тримають оборону на Азовсталі. Звернення прийнято на позачерговій сесії, яка пройшла у режимі онлайн.

14 травня представники Кабінету Міністрів провели зустріч із родичами захисників меткомбінату «Азовсталь», на якій повідомили, що робиться для порятунку військових.

Як повідомлялося, Україна долучає низку країн світу, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з комбінату «Азовсталь» у Маріуполі.

Читайте також: Бійці «Азова» подякували Kalush Orchestra за підтримку

В укриттях заблокованого заводу перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють з усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що спецоперація з евакуації з Азовсталі розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала росії обміняти тяжкопоранених бійців з Азовсталі на полонених росіян.

Фото: 0629.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-