У Міноборони обговорили з делегацією Червоного Хреста ситуацію в Маріуполі

У Міноборони обговорили з делегацією Червоного Хреста ситуацію в Маріуполі

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр обговорила з делегацією Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні на чолі з Паскалем Хундтом критичну ситуацію, що склалась в Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Фейсбуці.

«Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022-го спровокувало появу глибинних, часто катастрофічних, проблем щодо жертв наслідків російської неспровокованої збройної агресії. Мова про поранених, хворих, безвісти зниклих, загиблих, громадян в районах бойових дій та на тимчасово зайнятих агресором територіях, військовополонених», - зазначила Маляр.

За її словами, Україна давно налагодила співпрацю з Червоним Хрестом з цих питань, але зараз триває особливо активна співпраця.

«З паном Паскалем Хундтом ми окремо обговорили одну з найбільш критичних ситуацій - Маріуполь. Україна вдячна Комітету Червоного Хреста за сприяння в евакуації частини цивільного населення Маріуполя до Запоріжжя. У свою чергу Паскаль Хундт розповів про евакуацію цивільних громадян та відповідні переговори з керівництвом України», - поінформувала заступниця міністра.

Читайте також: Захисники Маріуполя загалом знищили 6 000 росіян і понад 100 одиниць техніки - «Азов»

За її словами, також у планах колег з Комітету Червоного Хреста - розширення співпраці щодо навчання питанням міжнародного гуманітарного права військовослужбовців Сил ТрО ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни запровадили санкції проти росії.

Фото: Ганна Маляр, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-