Радник мера Маріуполя: росіяни нагодували за день лише 6,5% городян

Радник мера Маріуполя: росіяни нагодували за день лише 6,5% городян

Укрінформ
У заблокований Маріуполь російські загарбники за день доставили продукти, якими нагодували тільки 6,5% мешканців міста.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Відповідь на питання, яке звучить останнім часом дуже часто. І навколо чого окупанти постійно роблять зйомки з серії «життя повертається». Їжа. Чи її вистачає? Так от, для розуміння. Беремо дані окупантів за день. За день у Маріуполь доставлено та роздано 3 500 продуктових наборів. Забезпечено гарячим харчуванням 6 110 людей. В місті залишається віз 130 до 170 тисяч осіб. З яких нагодували за день лише 9 510 людей або 6,5 відсотка від усіх мешканців у місті», - заявив Андрющенко.

Він підкреслив, що такі цифри достатньо яскраво відповідають на питання, чи вистачає їжі в місті і чи годують окупанти людей.

Читайте також: Масові поховання під Маріуполем у травні збільшились на 140 метрів - знімки з супутника

Днями Андрющенко опублікував фотографії з Маріуполя, на яких велика кількість людей, серед яких чимало дітей, з розпачливим виразом облич стоять в очікуванні отримати якусь готову їжу. Діти з поліетиленовими кульками, пластиковими склянками та іншими ємностями чекають, щоб і їм видали, судячи із зображення, якусь жовту густу кашу.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без енергопостачання, без водопостачання та без газопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-