Масові поховання під Маріуполем у травні збільшились на 140 метрів - знімки з супутника

Масові поховання під Маріуполем у травні збільшились на 140 метрів - знімки з супутника

Фото
Укрінформ
Супутник Planet Labs зафіксував у травні збільшення масових поховань біля Маріуполя, зокрема у селищі міського типу Старий Крим.

Про це свідчить супутниковий знімок Planet Labs за 8 травня, який є у розпорядженні “Схем” (Радіо Свобода), передає Укрінформ.

“Найбільші зміни супутник Planet Labs зафіксував у травні у селищі міського типу Старий Крим на північний захід від Маріуполя. На супутниковому знімку за 8 травня місце масового поховання на місцевому кладовищі збільшились з 200 метрів до понад 340 метрів у довжину – порівняно зі знімком цієї території за 24 квітня... Також збільшилась кількість траншей”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україна веде перемовини про евакуацію з Азовсталі медиків і поранених – ОП

На знімку за 8 травня також можна помітити техніку – ймовірно екскаватор.

Збільшилось місце масового захоронення і на кладовищі біля села Виноградне на схід від Маріуполя.

Читайте також: Україна тепер може робити високоточні супутникові знімки за 100 кілометрів від своїх кордонів

Зокрема, 6 травня супутник Planet Labs зафіксував там появу нових траншей – порівняно з супутниковими знімками цієї території, опублікованими 21 квітня.

Як повідомлялося, 9 травня на Телеграм-каналі Маріупольської міськради з’явилось відео з кладовища у Виноградному. Зазначалося, що російські загарбники продовжують звозити тіла вбитих мирних жителів до братської могили. Сектор захоронення суттєво збільшився.

Читайте також: У братських могилах під Маріуполем може бути понад 10 тисяч цивільних – «Азов»

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Армія рф бомбить беззбройних жителів, блокує гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: Кількість жертв у Маріуполі може бути набагато більшою за 20 тисяч - Денісова

У братській могилі в селищі Мангуш під Маріуполем можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч мирних жителів, вбитих росіянами. Також масове поховання загиблих маріупольців є у Лівобережному районі, біля кладовища с. Виноградне.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку “Азов”, Національної гвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-