Кількість жертв у Маріуполі може бути набагато більшою за 20 тисяч - Денісова

Кількість жертв у Маріуполі може бути набагато більшою за 20 тисяч - Денісова

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що кількість людських жертв у Маріуполі може набагато перевищувати 20 тисяч.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

За її словами, маріупольці, які залишилися у місті, вимушені виконувати накази російських військових, що дозволяє отримувати продуктові пайки і також бути у відносній безпеці.

"Під кожним розібраним будинком виявляють десятки трупів мирних жителів. Тож, є цілком обґрунтовані підозри, що офіційні цифри людських втрат по Маріуполю будуть набагато більшими за 20 тисяч", - наголосила Денісова.

Читайте також: Захисники Маріуполя просять про евакуацію

Мерія міста має свідчення чоловіка, якому довелося виконувати цю роботу. "Він розповів про те, що у багатьох маріупольців від побаченого почалися нервові зриви. російські загарбники не дозволяють ховати містян, які загинули у власних помешканнях. Відтак, на дверях їхніх осель залишають написи, на яких вказують не дату смерті, а виявлення трупа. Вони чекають черги на поховання прямо у квартирах чи будинках", - повідомила Денісова.

У мережі з'явилися супутникові знімки від Maxar Technologies. Вони свідчать, що загарбники кілька днів ведуть роботи на місці драмтеатру, який вони бомбардували. Туди вже підігнали важку будівельну техніку. З-під уламків будівлі театру вивозять тіла загиблих. Їх планують закопати у 300-метровій траншеї у Мангуші.

За словами Денісової, дії росії в Маріуполі є актом геноциду українського народу відповідно до статті 6 Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: У Маріуполі під час евакуації цивільних з меткомбінату загинули троє бійців «Азову»

Вона закликала Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти геноциду.

Як повідомлялося, Маріупольський міський голова Вадим Бойченко заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

Фото: Людмила Денісова, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-