«Терехов загнав дітей у метро»: російські ЗМІ поширюють новий фейк про Харків

«Терехов загнав дітей у метро»: російські ЗМІ поширюють новий фейк про Харків

Укрінформ
російська пропаганда поширила фейк, що мер Харкова Ігор Терехов «загнав дітей у метро», насправді ж діти живуть і навчаються у підземці, бо їхні домівки та школи знищені рашистами.

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ), передає Укрінформ.

«Терехов загнав дітей у метро» – саме так звучить новий фейк від російської пропаганди, який поширюють на сайтах та у соціальних мережах. Фейк, створений на основі новин сайту Харківської міськради про уроки для дітей, які проводяться на станціях метро», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: кремлівська пропаганда розганяє фейк про миротворців і показує «листа від ЗСУ» із помилками

В оригінальних новинах міськради зазначалося, що вчителі проводять уроки для дітей, які ховаються у Харківському метрополітені від обстрілів. Навчальні заняття, зокрема, щодня проводять на станціях метро «Студентська», «Академіка Павлова» та «Захисників України».

«Фейком є саме фраза «Терехов загнав дітей у метро», яку пропагандисти виносять на плашку або у заголовок, адже, нагадаємо, люди ховаються в метро через обстріли міста з боку російського окупанта. Найбільше постраждали мешканці Салтівки, Олексіївки. Станції «Студентська» та «Академіка Павлова» знаходяться саме на Салтівці, зауважили в ХАЦ.

Читайте також: Новий фейк роспропаганди: у Харкові «замінували» могили ветеранів Другої світової

Як повідомлялося, станом на 9 травня, внаслідок збройної агресії рф на території Харківської області загинуло 29 дітей, ще 89 - поранено. В області пошкоджено вже 255 закладів освіти, повністю зруйновано 4 школи та 4 дитсадки.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-