У міськраді Харкова розпустили фракцію ОПЗЖ

У міськраді Харкова розпустили фракцію ОПЗЖ

Укрінформ
Фракція ОПЗЖ у Харківській міській раді припинила існування; створено депутатську групу «Відновлення України».

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради після сесії 11 травня, що відбулася в дистанційному режимі, передає Укрінформ.

За інформацією мерії, фракція розпустилася, мер Харкова Ігор Терехов заявив, що в умовах війни дії депутатів, які допомагають місту, мають бути підкріплені політичною складовою.

«Будь-який представник органів влади має розставити всі крапки над «і», чітко окресливши свою позицію, публічно засудивши дії країни-агресора, що й було зроблено ними на сьогоднішній сесії. Зараз не час мовчати та залишатися у тіні», — сказав Терехов.

Читайте також: У Харкові відкрили справу щодо ексдепутата Ради, якого рф бачила «гауляйтером» міста

У пресслужбі міськради кореспонденту агентства не уточнили, скільки саме депутатів від ОПЗЖ узяли участь в онлайн-сесії, зазначили лише, що Андрія Лесика, відомого антиукраїнською позицією, зокрема, відновленням пам'ятного знака «дружби українського та російського народів», на засіданні не було.

«Лесик не відповів співробітникам організаційного департаменту», - зазначили в міськраді.

Читайте також: Депутати від ОПЗЖ мають самі піти з Ради, доки «народ звідти не виніс» – Данілов

Щодо іншої фракції – «Партії Шарія», то її представники до сесії долучилися. Вони, зокрема, підтримали рішення про розрив побратимських відносин Харкова з російськими містами. За даними мерії, в голосуванні брали участь 75 обранців, усі висловилися «за».

Трансляції сесії не було, відеозапис пресслужба ЗМІ ще не надала.

Як повідомлялося, 21 квітня за рішенням Ради національної безпеки і оборони проросійська фракція «Опозиційна платформа - За життя» призупинила діяльність у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-