Відновлений ОПЗЖ знак «дружби з руським народом» не протримався й добу

Відновлений ОПЗЖ знак «дружби з руським народом» не протримався й добу

Фото
Укрінформ
У сел. Руська Лозова на Харківщині активісти знищили пам'ятний знак «дружби українського та російського народів», який відновили за ініціативи голови фракції ОПЗЖ у Харківській міськраді Андрія Лесика.

Про це повідомила в Телеграм організація «Фрайкор», передає Укрінформ.

«Одіозний Лесик черговий раз намагається «відновити дружбу з руським народом». Невідомі патріоти ще швидше показують йому, що він недоцільно використовує медведчуківські гроші», - заявили у «Фрайкорі».

Про відновлення знаку 12 липня Лесик повідомив у Фейсбуці, виклавши відповідні фото.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня 2021 року ОПЗЖ відновила на Харківщині камінь «дружби українського та російського народів». Після публічного повідомлення про це знак розбили активісти організації «Фрайкор» і виклали відповідне відео.

Читайте також: Скандал у Харкові: директора гімназії відсторонили після «уроку патріотизму»

Лесик на своїй сторінці у Фейсбуці заявив, що відновлення знаку – «принципова позиція» партії, оскільки вони «стояли і завжди стоятимуть за дружбу двох братських народів». За словами Лесика, камінь встановили в пам'ять про Переяславську раду 1654 року. На оригінальній табличці зазначалося, що на цьому місці буде встановлено пам'ятник «Воссоединению Украины и России».

Кореспондент Укрінформу звернувся до пресслужби Управління СБУ в Харківській області з приводу ситуації зі «знаком дружби», поки відомство події не прокоментувало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-