ОПЗЖ відновила на Харківщині камінь

ОПЗЖ відновила на Харківщині камінь "дружби народів" - активісти його розбили

Укрінформ
У селі Руська Лозова на Харківщині з ініціативи голови фракції ОПЗЖ у Харківській міськраді Андрія Лесика відновили зруйнований у 2017 році пам'ятний знак "дружби українського та російського народів".

Після публічного повідомлення про це знак розбили активісти організації "Фрайкор" і виклали відповідне відео, передає Укрінформ.

Лесик на своїй сторінці у Фейсбуці заявив, що відновлення знаку - "принципова позиція" партії, оскільки вони "стояли і завжди стоятимуть за дружбу двох братських народів". За словами Лесика, камінь встановили в пам'ять про Переяславську раду 1654 року. На оригінальній табличці зазначалося, що на цьому місці буде встановлено пам'ятник "Воссоединению Украины и России".

Читайте також: У Харкові депутата ОПЗЖ зігнали з трибуни під крики «чемодан – вокзал – Росія»

За кілька годин після публікації допису Лесиком організація "Фрайкор" виклала у соцмережі відео, на якому молоді люди розбивають знак, і фото з розбитою табличкою та заваленою основою.

"Сьогодні одіозний Лесик під Харковом вирішив зайнятися встановленням дружніх відносин України і РФ. Ви можете побачити оперативну реакцію наших хлопців", - написала організація.

Читайте також: Скандал у Харкові: директора гімназії відсторонили після «уроку патріотизму»

Лідер іншої громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков у Фейсбуці попрохав СБУ відреагувати на дії Андрія Лесика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-