Загарбники вирішили втопити Маріуполь у лайні – хочуть пустити воду без каналізації

Загарбники вирішили втопити Маріуполь у лайні – хочуть пустити воду без каналізації

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі агресор анонсував відновлення водопостачання у місті без запуску каналізаційної системи, що призведе до трагічних подій.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупанти анонсували тестовий запуск міської насосної станції в с. Старий Крим завтра, 12 травня. За їх твердженням, вода буде йти самопливом по місту і її вистачить приватному сектору та першим поверхам багатоповерхівок», - написав Андрющенко.

Він пояснив, що технічно можливо запустити насосну станцію, електрику до якої протягнули з Нікольського району, однак топографія Маріуполя не дозволяє таку подачу води без застосування інших насосних станцій у місті.

«Тому водопостачання як такого не буде. При цьому це призведе не тільки до підтоплення по ділянках прориву, але й переповнення каналізаційної системи, яка не працює і запуск її навіть не заплановано. Не складно прорахувати, до чого це призведе. Окупанти вирішили просто втопити Маріуполь у лайні буквально», - заявив радник мера.

Він зазначив, що найбільший ризик в цьому – стрімке зростання інфекційних захворювань та зростання смертності. «Хоча цілком можливо, що то частина плану окупантів», - додав Андрющенко.

Він також попередив мешканців Маріуполя, що якщо раптом у них в крані з’явиться вода, її треба використовувати виключно як технічну.

Читайте також: рф приховує кількість загиблих у маріупольському Драмтеатрі – до «зачистки» залучили мнс

«Кількість хлору при відсутності технології та з урахуванням двомісячного простою системи може бути смертельною. Піклуйтесь про себе. Переказуйте близьким і рідним. Ця вода якщо і буде - вона несе смерть принаймні тиждень», - наголосив радник міського голови.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто без енергопостачання, без водопостачання та без газопостачання.

Читайте також: У Маріуполі загарбники збираються ремонтувати військову техніку на меткомбінаті ім. Ілліча

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-