Загарбники грабують елеватори у Запорізькій та Миколаївській областях

Загарбники грабують елеватори у Запорізькій та Миколаївській областях

Укрінформ
Окупанти вивозять вкрадену продукцію з елеваторів Групи компаній «Прометей», що розташовані на тимчасово захопленій території Запорізької та Миколаївської областей.

Зокрема, йдеться про викрадення зернових, олійних, а також мінеральних добрив з елеваторів «Пологівського» та «Снігурівського», передає Укрінформ з посиланням на повідомлення пресслужби компанії у Фейсбуці.

Як уточнили в компанії, з території зерносховищного комплексу «Пологи» загарбники незаконно вивезли понад 100 тонн мінеральних добрив, які призначалися для реалізації фермерам у рамках програм підтримки сільгоспвиробників – партнерів ГК «Прометей».

Крім того, відомо про понівечені приміщення, оргтехніку, охоронну систему, а також про пошкоджену інфраструктуру окремих підрозділів елеватора.

Читайте також: В Україні через війну заблоковані майже 25 мільйонів тонн зерна - ООН

У Снігурівського елеватора схожі проблеми. За словами директора зерносховищного комплексу Тараса Шруня, щодня з території підприємства загарбники вивозять насіння соняшника та мінеральні добрива.

Водночас у ГК «Прометей» повідомили, що продовжуватимуть забезпечувати роботу тих активів, що знаходяться на безпечних територіях. Підприємства здійснюватимуть господарську діяльність, дотримуючись норм українського законодавства.

Читайте також: росіяни не ведуть активних наступальних дій на півдні, мародерять та вивозять зерно й техніку

Як повідомлялося, у районі відповідальності Оперативного командування «Південь» російські загарбники не ведуть активних наступальних дій на лінії зіткнення, водночас на тимчасово окупованих територіях просувають «рускій мір» та розкрадають зерно, техніку та майно українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-