росіяни не ведуть активних наступальних дій на півдні, мародерять та вивозять зерно й техніку

росіяни не ведуть активних наступальних дій на півдні, мародерять та вивозять зерно й техніку

Укрінформ
У районі відповідальності Оперативного командування «Південь» російські загарбники не ведуть активних наступальних дій на лінії зіткнення, водночас на тимчасово окупованих територіях просувають «рускій мір» та розкрадають зерно, техніку і майно українців.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Оперативного командування «Південь».

«Ворог не веде активних наступальних дій на лінії зіткнення, акумулює сили та намагається відновити уражену техніку. Водночас, на окупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини паралельно із нав’язуванням ідеології «руського миру» продовжується тотальне мародерство окупаційної влади. Зерно, техніку, майно, людей окупанти викрадають, вивозять до росії. Виявлених активістів проукраїнської позиції катують, а за відмову співпрацювати – розстрілюють», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, виїзди з населених пунктів, що перебувають під рашистами, заблоковано. Не маючи підтримки населення, загарбники тиснуть погрозами і брехнею про встановлену вже владу над всім півднем України.

На Одещині з метою захисту цивільних осіб, військових та цивільних об’єктів від нападу, виявлення та знешкодження диверсійних груп рф, відпрацювання інших завдань, продовжуються контрдиверсійні заходи. В прикордонних з Придністров’ям районах обстановка стабільна і контрольована.

У пресслужбі також повідомили, що корабельне угруповання ворога продовжує контролювати північно-західну частину Чорного моря, блокувати судноплавство та погрожувати ракетними ударами з моря.Також високою залишається імовірність атак стратегічною авіацією.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 11 травня ліквідували близько 26 350 російських військових.

Читайте також: Зерно, картопля та буряк: загарбники масово вивозять продовольство з України - розвідка

Також знищено танків 1187 (+17) одиниць, бойових броньованих машин ‒ 2856 (+48), артилерійських систем – 528 (+9), РСЗВ - 185 (+0), засобів ППО - 87 (+0), літаків – 199 (+0), гелікоптерів – 160 (+2), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 390 (+10), крилатих ракет - 94 (+0), кораблів /катерів - 12 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 1997 (+17), спеціальної техніки - 41 (+0). Найбільші втрати противника минулої доби спостерігалися на Новопавлівському, Курахівському та Сєвєродонецькому напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-