Ракетна атака Одещини на 9 травня: пошкоджені п'ять баз відпочинку, склади та ТРЦ

Ракетна атака Одещини на 9 травня: пошкоджені п'ять баз відпочинку, склади та ТРЦ

Укрінформ
Прокурори Одещини розпочали досудові розслідування за фактами масованого ракетного обстрілу загарбниками об'єктів цивільної та туристичної інфраструктури на території регіону, вчиненого 9 травня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба облпрокуратури.

«Розпочато досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 9 травня збройні сили рф, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, завдали масованих ракетних ударів по об’єктах цивільної та туристичної інфраструктури в Суворовському районі Одеси, Одеському та Білгород-Дністровському районах області.

Читайте також: рф поширює фейки про «постановки» на антиросійських акціях та «склад зброї» в Одесі

Зазначається, що від вибуху ворожої ракети на території складського приміщення у Суворовському районі один чоловік загинув та ще двоє людей отримали поранення. Внаслідок обстрілу та пожежі суттєвих руйнувань зазнали складські та адміністративні приміщення. А в Одеському районі пошкоджені будівлі ТРЦ «Рів’єра», трьох мирних мешканців госпіталізовано до лікарні з пораненнями, загиблих немає. Вибуховою хвилею пошкоджено фасади та вікна житлових будинків поруч з місцем події.

Читайте також: В Одесі затримали ймовірних диверсантів і коригувальників вогню

Зазнала ворожих атак туристична інфраструктура у Білгород-Дністровському районі. Зруйновані та пошкоджені п'ять будівель бази відпочинку та будівлі малого приватного бізнесу в Білгород-Дністровському районі, троє мирних мешканців отримали множинні поранення, загиблих немає.

Наслідки ракетного обстрілу Одеси / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Будь-які військові об’єкти на даних територіях відсутні. В об’єктах нападу не зберігалось будь-якого військового спорядження, вони не використовувались для військових потреб.

Як повідомлялося, російські війська запустили 9 травня по Одесі сім старих радянських ракет, зруйнувавши низку цивільних будівель, які не стосуються військової інфраструктури. Внаслідок обстрілу одна людина загинула, п'ятеро поранені.

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія проти українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-