На Запоріжжі російські військові знімають із будівель українську символіку

На Запоріжжі російські військові знімають із будівель українську символіку

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Запорізької області російські військові знімають із будівель українську символіку.

Як передає Укрінформ, про це Запорізька обласна державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

На Запорізькому напрямку російська армія активізувала ведення повітряної розвідки в районах населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Комишуваха, Ясна Поляна. Армія рф продовжує здійснювати обстріли з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню позицій Збройних сил України, а також застосовувати армійську авіацію. ЗСУ гідно тримають удар, здійснюючи успішні контрнаступальні дії.

“На тимчасово окупованій території Запорізької області окупанти знімають з будівель українську символіку. Також окупаційні війська російської федерації вже офіційно повідомили, що 9 травня у Мелітополі вони проводять акцію "Безсмертний полк". У військово-цивільній адміністрації вже попередили всіх мешканців Мелітополя про те, що цього дня забороняється пересування автотранспорту в центрі міста. Захід пройде за участю росгвардійців та військових контрактної служби. Варто зазначити, що акція “Безсмертний полк” пройде майже на всіх тимчасово окупованих територіях Запорізького краю”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Виїзд із Запоріжжя обмежили через напружену безпекову ситуацію

Крім того, у Мелітополі російські військові активно відбирають бізнес у місцевих підприємців, які відмовляються від співпраці. У місті співробітники деяких комунальних підприємств не одержують заробітну плату з початку захоплення територій армією рф. Така ситуація, зокрема, склалася на комунальному підприємстві "Чистота". Людям не виплатили зарплату за березень та квітень, їм лише видали вкрадені в України гуманітарні пайки.

Зазначається, що протягом минулої доби “Запоріжжяобленерго” відновило енергопостачання у 50 домівках у с. Лісне Василівського районного відділення.

Також внаслідок обстрілів виникли пошкодження у Токмацьких мережах, через що були знеструмлені два населених пункти. Окрім того, по Оріхівському, Гуляйпільському та решті Василівського районного відділення ситуація не змінилася – активні бойові дії, що тривають, унеможливлюють проведення на цих територіях аварійно-відновлювальних робіт, тож місцеві громади й надалі залишаються без енергопостачання.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники грабують підприємства і зганяють людей «святкувати» 9 травня

До Дня пам'яті та примирення очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух разом із ветеранами та представниками міської влади вшанували пам’ять загиблих військових. На Алеї захисників у парку Металургів поклали квіти до меморіалу та згадали, як борців з нацизмом під час Другої світової війни, так і сучасних героїв, які віддали своє життя заради України.

Окрім того, 8 травня у сквері Прикордонників біля пам'ятного знаку "Український воїн" члени добровольчого формування "Азов. Запоріжжя" та запорізькі байкери вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Як повідомляв Укрінформ, "Укрзалізниця" скасувала приміські поїзди до Запоріжжя на період подовженої комендантської години.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-