На Запоріжжі загарбники грабують підприємства і зганяють людей «святкувати» 9 травня

На Запоріжжі загарбники грабують підприємства і зганяють людей «святкувати» 9 травня

Укрінформ
На Запоріжжі російські загарбники грабують підприємства, вивозячи до рф продукцію та обладнання, і намагаються зігнати на "святкування" 9 травня жителів тимчасово контрольованих ними міст.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Пограбування промислових активів Мелітополя продовжується. Нещодавно окупанти вивезли всю продукцію та обладнання із заводу "Біол" (виготовляв чавунний і алюмінієвий посуд. - ред.). А днями місцеві зняли на відео склади з награбованим майном, які залізницею везуть до Криму. Більшість вантажу становить листова оцинкована сталь у рулонах", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Запоріжжі війська рф вбили громадського активіста

Також інформують, що росіяни щосили намагаються провести заходи зі "святкування" 9 травня на зайнятих ними територіях. Для цього вдаються до різних нечесних способів. Наприклад, в Енергодарі відбирають у місцевих документи й обіцяють віддати саме 9 травня - у сподіванні, що велика кількість українців збереться в одному місці та створить необхідну картинку для російських телеканалів. Свій парад в місті вони називають акцією "Безсмертний полк", і для її проведення перекривають рух у частині міста та виїзди з дворів. У Кам’янці-Дніпровській змушують у понеділок прийти на роботу та взяти участь у параді.

Біля Мелітополя місцеві жителі помітили траншеї, вириті російськими солдатами в районі виїзду на Костянтинівку. А в самому Мелітополі зранку 8 автоматників вишикувалися біля танка на Братському цвинтарі. У корпусах Таврійського агротехнологічного університету озброєні загарбники перевіряли аудиторії, вікна яких виходять на центральний проспект міста. У нижній частині міста в районі вулиці Олександра Невського від ранку озброєні військові проводили обшуки. А на цвинтарі "Нове" місцеві чули вибухи та постріли.

Читайте також: «Денацифікація» по-російськи: на Харківщині загарбники зруйнували дім ветерана Другої світової

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Мелітополя Іван Федоров попереджав, що росіяни на 9 травня готують в місті провокації, щоб потім звинуватити ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-