Радіопрограми суспільного мовника запустили ще в 11 населених пунктах України

Радіопрограми суспільного мовника запустили ще в 11 населених пунктах України

Укрінформ
Суспільна телерадіокомпанія запустила мовлення власних радіопрограм «Українське радіо», «Радіо «Промінь» і «Радіо «Культура» в 11 містах країни. 

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

«Це черговий пакет частот, на яких, за повідомленнями керівництва Суспільного, мовник запускає мовлення упродовж останнього місяця. НСТУ, таким чином, освоює частоти, які отримала на конкурсах Національної ради в листопаді минулого року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цього разу найбільше частот запущено для «Радіо «Культура» в таких містах: Чернігів – 88.7 FM; Рівне (Антопіль) – 99.2 FM; Кривий Ріг Дніпропетровської області – 90 FM; Нікополь Дніпропетровської області – 95.6 FM; Павлоград Дніпропетровської області – 107.1 FM; Шостка Сумської області –105.3 FM.

Читайте також: Зв’язок у російських військових в Україні незахищений, їх можуть слухати й аматори – ексглава ЦРУ

«Українське радіо» мовитиме у Вознесенську Миколаївської області на частоті 92.6 FM.

«Радіо «Промінь» стало доступним у таких населених пунктах: Березівка Одеської області на частоті 104.2 FM; Калуш Івано-Франківської області – 90.2 FM; Красногорівка Полтавської області – 105.2 FM; Красноград Харківської області – 100.4 FM.

Повідомляється, що загалом суспільний мовник на конкурсах у листопаді 2021 року отримав 84 нові частоти. Станом на 6 травня, НСТУ поінформувала Національну раду про освоєння 27-ми частот: 8 – для «Українського радіо», 6 – для «Радіо «Промінь» і 13 – для «Радіо «Культура».

Читайте також: У Списку вдячності Нацради вже 85 медійних організацій та мовників світу

Національна рада висловила сподівання, що, незважаючи на складну ситуацію в країні, Суспільному вдасться освоїти решту 57 частот упродовж року, як це передбачає чинне законодавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-