Зв’язок у російських військових в Україні незахищений, їх можуть слухати й аматори – ексглава ЦРУ

Зв’язок у російських військових в Україні незахищений, їх можуть слухати й аматори – ексглава ЦРУ

Укрінформ
Військовослужбовці російської армії користуються в Україні системою зв’язку, яка не захищена складними алгоритмами зі стрибковою зміною частоти, і будь-хто, хто має поліцейський сканер, або ж радіоаматор може знайти і слухати ці канали.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив колишній директор ЦРУ, екскомандувач Центрального командування США та сил США і НАТО в Іраку й Афганістані генерал Девід Петреус.

"Зараз добре відомо, що система зв’язку росіян не захищена складними алгоритмами зі стрибковою зміною частоти, якою користуються наші військові. Здебільшого у них все, фактично, працює у відкритому доступі на високочастотних або короткохвильових радіоканалах без шифрування. Тож будь-який українець із поліцейським сканером або ж радіоаматор може реально знайти ці канали, прослухати й записати", - заявив він.

Читайте також: Девід Петреус, директор ЦРУ (2011-2012 рр.)

За словами американського генерала, українці можуть записувати, як російські солдати сваряться на своїх командирів, що відбувається доволі часто, а потім глушити їхні канали.

Відзначивши неймовірну підтримку українцями своїх військових, Петреус вказав на те, що таку допомогу можна також надавати "для підриву командно-адміністративної системи російських сил".

На думку ексглави ЦРУ, встановлення перешкод у зв’язку російських військових може стати величезною допомогою українським військам на передовій.

Читайте також: Ексглава ЦРУ очікує контратаки українців, але треба пережити 9 травня

Як повідомляв Укрінформ, перехоплені розмови військових рф підтверджують, що натиску українських воїнів не витримують навіть елітні підрозділи російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-