На захопленій Херсонщині вороги тримають у підвалах і катують майже пів тисячі людей

На захопленій Херсонщині вороги тримають у підвалах і катують майже пів тисячі людей

Укрінформ
На захопленій Херсонщині загарбники утримують у підвалах близько 500 осіб – це активісти, учасники АТО.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявила постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

«За нашою інформацією, близько 500 осіб знаходяться фактично «у підвалах», де відбуваються щодо таких осіб катування», - сказала Ташева.

За її словами, як у Херсоні, так і на адмінмежі з Кримом, наприклад, у селищі Новоолексіївка, у місті Генічеськ, окупаційні «адміністрації» або військові рф мають списки активістів, які, зокрема, брали участь у громадянській блокаді Криму у 2015 році, або тих, хто служив в АТО. До цих людей приходять додому, їх забирають, викрадають.

Читайте також: загарбники розглядають сценарій приєднання Херсонщини до Криму - Ташева

Це ті самі сценарії, які були у Криму в 2014 році: спочатку заходили військові рф, потім зачищалося інформаційне поле, поле активістів, журналістів, потім проводився так званий референдум, наголосила постійний представник Президента України в АРК.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрадають мирних жителів Херсонської області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО. Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації місць перебування та якнайшвидшому звільненню.

Фахівці Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот (@PoshukZnyklykhKSbot), який допоможе встановити долю зниклих жителів регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-