Перші кроки на посаді  постійного представника України в Автономній Республіці Крим

Перші кроки на посаді постійного представника України в Автономній Республіці Крим

Укрінформ
6 травня, 15:00 - брифінг на тему: «Перші кроки на посаді  постійного представника України в Автономній Республіці Крим»

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікер:  Таміла Ташева -  Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим.

Теми до обговорення:

Що зміниться у стратегії держави стосовно деокупації Криму.

Ситуація на півострові.

Діяльність «Кримської платформи» в умовах війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 1)

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:30 6 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали: 

Завдані Україні збитки через підрив дамби на Північно-Кримському каналі будуть стягнені з рф - Ташева

Збитки, завдані Україні через підрив дамби на Херсонщині і подачу води Північно-Кримським каналом у Крим, будуть стягнені з рф як репарація.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформі заявила постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

«За даними Держекоінспекції, вже завдано збитків українській державі більш ніж на 2 млрд гривень. Це, в тому числі, буде елементом стягнень з рф, коли ми будемо отримувати репарації, це потрібно враховувати», - зазначила Ташева.

За її словами, вода в Крим дійсно пішла ще в лютому, вона власним потоком йде до міста Джанкой, тобто не потрібно використовувати насосні споруди. Що стосується насосних споруд, то наразі з ними в окупаційної адміністрації поки що є проблема, зазначила вона.

Як повідомлялося, 25 лютого підконтрольний росії очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що для відновлення подачі води Північно-Кримським каналом на територію Кримського півострова потрібно два тижні.

До цього він же заявив, що Крим готується приймати воду Північно-Кримським каналом.

В окупованому Криму за антивоєнні виступи порушено понад 50 адмінсправ – Ташева

На території тимчасово окупованого Криму за антивоєнні виступи порушено понад 50 адміністративних справ.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформі заявила постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

«Дуже важливо сказати про антивоєнні виступи в Криму. Ми знаємо про мінімум - це за даними окупаційної «адміністрації» і «судів» - 36 справ адміністративного характеру за антивоєнні або коментарі у соціальних мережах, або розповсюдження листівок, якісь розфарбовування у публічних місцях, у різних містах Криму», - сказала Ташева.

Водночас, згідно з моніторингом представництва, йдеться про більш ніж 50 адміністративних справ.

Тому, підкреслила Ташева, не можна казати, що у Криму не проходить узагалі жодних протестів - вони є, адже люди прекрасно розуміють, що призивають їх синів, яких потім відправляють на війну проти України.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Збройні сили України у період з 24 лютого до 6 травня ліквідували близько 24 900 російських військових.

загарбники розглядають сценарій приєднання Херсонщини до Криму - Ташева

російські окупанти розглядають різні варіанти щодо новоокупованих територій, зокрема, це створення так званого кримського федерального округу.

Про це на брифінгу в  Медіацентрі Україна - Укрінформі заявила постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

«Різні сценарії, які ми бачимо на території Херсонської або інших новоокупованих територій. Спочатку вони розглядали сценарій проведення референдуму, зараз вони розглядають сценарій приєднання …до Криму», - зазначила вона.

За словами Ташевої, відповідні обговорення помітні у публічних дискусіях на території півострова, в комунікаціях окупаційної адміністрації Криму. Є сюжети, які готують так звані кримські медіа, з «приставкою Крим 24 - Херсон, Запоріжжя», розповіла Ташева.

Тому, зазначила вона, цілком імовірно, що окупанти розглядають сценарій приєднання новоокупованих територій до Криму і формування так званого кримського федерального округу.

Як повідомляв Укрінформ, ідея з "референдумом" на Херсонщині провалилася, тому зараз колабораціоністи розганяють фейк про те, що вони начебто й не збиралися його проводити.

Строковиків з окупованого Криму дуже активно відправляють на війну росії з Україною – Ташева

Строковиків із тимчасово окупованого Криму активно відправляють на війну з Україною, Крим повномасштабно втягнутий у війну.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформі заявила постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

«Хочу сказати, що строковиків дуже активно з Кримського півострова відправляють на бойові дії проти нашої держави», - зазначила вона.

За словами Ташевої, на півострові, лише за відкритими даними, «останнім часом відбулося як мінімум 72 похорони» військовослужбовців рф, за підтвердженою інформацією, 41 особа з них – це точно вихідці з Криму. Як підкреслила Ташева, цифри насправді є більшими.

Тобто, як зазначила вона, скоріше за все, загиблі на війні є громадянами України, тому що в їх документах значиться, що вони народилися на території півострова, і якщо вони на момент 2014 року проживали там або народилися там, це означає, що вони є громадянами України.

Як підкреслила Ташева, це незаконні дії з боку російської федерації, воєнний злочин, порушення міжнародних норм, тому що країна-окупант не має права призивати цивільне населення на строкову службу і, тим паче, відправляти на війну.

За словами постійного Представника Президента України в АР Крим, починаючи з 2014 року у Криму проходять призовні кампанії. Призовна кампанія стартувала вже 1 квітня в тому числі й на території окупованого півострова. Мінімум 5 тисяч осіб кожного року призивається до лав російської армії, сказала вона.

Як зазначила Ташева, росія, навіть за власним законодавством, не може відправляти строковиків на війну. Водночас, за даними журналістських розслідувань, і за даними Представництва, близько половини складу крейсера «Москва» становили саме строковики, у тому числі, й строковики з Криму.

Як повідомляв Укрінформ, військова прокуратура Чорноморського флоту росії у відповідь на запит батька строковика про долю сина, який служив на крейсері «Москва», заявила, що корабель не входив у територіальні води України і не брав участі у воєнних діях.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-